Pozvánka na videomapping ČKAIT 1992 – 2022

Zveme Vás na oslavu 30 let ČKAIT. Na fasádě Kongresového centra v Praze večer 10. října promítneme 30 vybraných staveb dokončených v minulých 30 letech. Akce je součástí doprovodného programu Mezinárodní konference Politiky architektury a stavební kultury, která se koná v rámci českého předsednictví EU. Stejnojmenný dokument nyní prochází připomínkováním.

30 LET ČKAIT •  30 STAVEB • 30 LET ČR

KDE: na severozápadní fasádě Kongresového centra Praha směrem k BC Vyšehrad

KDY: 10. 10. od 19.30 do cca 22.00 v pětiminutových smyčkách se budou střídat česká a anglická verze (Pozor došlo ke změně termínu! Termín uvedený v tištěném Z+i neplatí!)

Vstup volný.

30. výročí ČKAIT připomeneme originálním videomappingem – 10. října 2022

Naprosto výjimečný zážitek čeká na návštěvníky videomappingu, který jsme společně s renomovanými tvůrci připravili na pondělí 10. října od 19:30 v Kongresovém centru Praha. Přesnější by ale bylo uvést na Kongresovém centru: právě na jeho severní fasádě směrem k Business Centru Vyšehrad (mezi vchody 5 a 6) promítneme originálně pojaté představení 30 nejvýznamnějších staveb realizovaných od roku 1992. Všechny spojuje zásadní přínos autorizovaných inženýrů, pozitivní vliv na veřejný prostor nebo životní standard společnosti a v neposlední řadě posunutí hranic technologických možností.

Videomapping oslavující inženýrské profese a technické vzdělání začne v 19:30 a potrvá až do 22:00. Půjde o stylizovanou animaci pracující přímo s prostorem a segmenty opláštění Kongresového centra. Fragmenty staveb a dalších prvků inženýrských profesí budou speciálními projektory a za využití trikového softwaru promítány v přibližně osmiminutových smyčkách – v české a následně anglické verzi. Právě videomapping ukazuje možnosti digitalizace a prolnutí nových technologií se stavebnictvím – věříme, že půjde o nezapomenutelné okamžiky, které vedle 30. výročí naší Komory připomenou i 30 let České republiky. Akce je součástí doprovodného programu Konference k politikám architektury a stavební kultury, již se bude aktivně účastnit i předseda ČKAIT Ing. Robert Špalek.

Ještě před prvním uvedením proběhne proslov zástupců Komory: piazzetta tak bude otevřena od 19:00. Místo projekce je zhruba 3 minuty vzdálené od stanice metra „C“ Vyšehrad – parkování je do naplnění kapacity možné v parkingu Kongresového centra. Neboť jde o venkovní projekci, doporučujeme i s ohledem na povětrnostní podmínky teplejší oblečení a vhodné obutí.

Zveme srdečně Vás, Vaše týmy, studenty a samozřejmě rodinné příslušníky!

 

Záštitu poskytli: