80 let – Ing. Pavel Křeček

80 let – Ing. Pavel Křeček

Ing. Pavel Křeček je červencovým jubilantem. Historicky druhý předseda ČKAIT, který byl zvolen po tři volební období za sebou v letech 2008–2020, patří k zakládajícím členům Komory.

Jako předsedovi se mu dařilo pokračovat v prosazování zájmů Komory a jejích členů, ale i v odborné spolupráci v rámci veřejné správy a stavebního odvětví.

Ve vnitrokomorovém životě se zasadil o ustavení pracovních aktivů jednotlivých oborů autorizace, pracovních komisí a skupin pro oblast práva a legislativy, pro energetické požadavky na budovy, pro technické normy a technické dokumenty a pro BIM. Výrazně se angažoval v procesu rekodifikace stavebního práva, kde hájil zájmy autorizovaných osob ve výstavbě. Jeho pravidelné glosující úvodníky ve Zprávách a informacích ČKAIT rozšiřovaly počet jejich čtenářů i mimo okruh členů Komory. Byl členem Rady vlády pro veřejné investování a členem Vědecké rady Fakulty stavební ČVUT v Praze.

V roce 2020 byl vyhlášen osobností stavitelství v rámci soutěže Stavba roku. V roce 2021 se stal čestným členem ČKAIT. Ocenění za dlouholetou činnost pro Komoru obdržel v roce 2022, a to v rámci oslav 30 let ČKAIT.

Dlouhodobé onemocnění mu v současné době brání v aktivní veřejné činnosti. Přejeme uzdravení a mnoho sil do dalších let!

Život je pořád dobrý a naše stavitelské řemeslo krásné, zajímavé a kreativní. Držme si palce, ať přijdou osvícení investoři. … „Jako inženýr mám vždy přání sejít se nad prací s osvíceným investorem. Investorem, který ví, co chce nebo je komunikativní, abychom v debatě k tomu dospěli. Musí být si vědom, že za kvalitu se vyplatí dobře zaplatit. Ale co když jde o veřejnou stavbu s přesahem přes volební období, aby nástupci vše nezahodili?“
Časopis Stavitel, říjen 2017

Vaše názory

Pro registrované uživatele je povolena diskuze.
Můžete se přihlásit, nebo se můžete zaregistrovat podle návodu pro registraci.