Facebooková diskuse oblasti Praha

Oblast Praha vytvořila na sociální síti Facebook diskusní skupinu, do které se mohou členové Komory zapojit. Je určena hlavně pro členy pražské oblasti, ale na diskusích se podílí členové z celé republiky.

Hlavní přínos skupiny je překonání bariér mezi formálním vedením a členy, kteří se tak dostanou blíž svým zástupcům. Pro členy je to možnost nabídnout nové nápady, které mají šanci dopadnout na úrodnou půdu, ale také zástupci Komory se dozvědí, co její členy trápí a jaká témata jsou pro ně důležitá. Síla diskusní skupiny se ukázala při koronavirové karanténě, kdy sloužila jako zdroj aktuálních informací z oblasti, které mohli členové rovnou komentovat, nebo se probírala témata, která by mohla členům Komory v této situaci pomoci. A jaká témata se diskutují? Ta, která hýbou Komorou. Počátkem roku to byla rekodifikace stavebního práva, pád haly v České Třebové a trojské lávky nebo strategický plán. Při koronavirové karanténě to pak bylo aktuální dění v oboru a jak situace ovlivňuje autorizované inženýry při běžném provozu jako je jednání s úřady nebo bezpečnost při kontrolních dnech.

Skupina má nyní několik stovek členů, do diskusí se zapojují členové pražského a několika dalších výborů oblastí. Skupina je určena pouze pro členy Komory, pro ověření je třeba před vstupem vyplnit dvě povinné otázky. Do skupiny můžete přidat jen svůj osobní profil, nemůžete vstoupit jako firemní stránka. Pokud máte účet na Facebooku můžete se do diskusí zapojit buď tak, že zadáte do vyhledávání na Facebooku název skupiny „ČKAIT Praha – diskusní skupina", nebo do příkazového řádku prohlížeče její webovou adresu www.facebook.com/groups/ckaitpraha/.

Těším se na další plodné diskuse

Martin Perlík
moderátor skupiny oblasti ČKAIT Praha