Rozvoj měkkých dovedností

Na konci roku 2023 jsme do programu vzdělávacích aktivit ČKAIT zařadili i tzv. školení soft skills. Po velice kladně hodnoceném úvodním webináři „Vedení týmů“ jsou připraveny další webináře na téma role lídrů, fungování týmů a klíčové dovednosti. Vedení (leadership) se totiž netýká jen vedení týmů a firem, ale také o vedení sebe sama, ať už ve vedoucí pozici jsme, nebo nejsme.

Tzv. soft skills webináře jsou určeny i pro ty, kteří tým nevedou. Budou se týkat šesti témat důležitých i z pohledu členů týmů nebo osob samostatně výdělečně činných (nevedoucích pracovníků).

Co se na webináři dozvíte?

Nastavování cílů. Chytré cíle už nestačí: Zjistíte, jak efektivně nastavit cíle, aby skutečně směřovaly k jejich dosažení. Metoda SMART stanovení cílů už je překonaná. Ukážeme si, jakým způsobem stanovovat cíle, aby vedly ke kýženým výsledkům a byly dlouhodobě motivující.

Strategie pro dlouhodobě udržitelnou cestu k cíli. Úspěšné dosahování cílů: Když víme, kam směřujeme, čeho chceme dosáhnout, potřebujeme mít jasno i v tom, jak svých cílů dosáhneme. Dozvíte se, co je při plánování dobré rozhodně neopomenout.

Hodnoty, silné stránky, poslání: Víme, co chceme, a máme jasný plán, jak našich cílů dosáhnout. Pustíme se do práce. Setkáváme se s realitou, která ne vždy odpovídá našemu plánu. Naučíte se, jak eliminovat slepé uličky a popasovat se s neočekávanými situacemi.

Rozvojové nastavování mysli: Úspěch a životní spokojenost pramení v našich hlavách. Ukážeme si, jaký způsob uvažování nás posouvá vpřed a čím se naopak zbytečně brzdíme. Rozvoj tzv. mindsetu je stěžejním předpokladem pro naši spokojenost a výsledky.

Zpětná vazba podporující rozvoj: Naučíte se, jak poskytovat zpětnou vazbu, která je užitečná, skutečně motivuje a inspiruje. Zároveň si ukážeme, jak využít zpětnou vazbu k vašemu osobnímu a profesnímu růstu. Zpětná vazba není pouze firemní doménou. Je součástí našeho každodenního života. Umět správně pracovat se zpětnou vazbou je klíčové pro osobní a profesní rozvoj.

Osobní výkonnost a zdravá mysl: Jak být produktivnější a odolnější vůči stresu? Zjistíte, jak si podle vědeckých poznatků o mozku ušetřit i hodinu času denně a pro co ji ideálně využít. Možná čas i máte, ale energie už je málo? Technika, kterou si ukážeme, vám s tím může dost dobře pomoci.

Můžeme vám poskytnout cenné znalosti a užitečné tipy, ale klíčem k vašemu úspěchu a spokojenosti jste právě vy. Rádi vás v tom podpoříme. Proto vás srdečně zveme, abyste se přihlásili na připravované události pro první polovinu roku 2024. Můžete se těšit na inspiraci, sdílení znalostí, zkušeností a rozvoj dovedností, které jsou ve vašem pracovním i osobním životě více než užitečné.

Další zajímavé tipy a inspirativní krátké články pro ty, kteří chtějí vést svoje týmy a projekty úspěšně, efektivně a lidsky a zároveň chtějí mít také víc času a energie pro sebe a svou rodinu, najdete zde: evaweberova.cz/blog.

Pro dotazy k obsahu webinářů, podněty na obdobná témata, která byste chtěli dále zařadit, případně možnosti individuální konzultace nebo vzdělávacích (soft skills) programů pro firmy mě neváhejte kontaktovat e-mailem nebo telefonicky: kouc@evaweberova.cz, +420 723 151 101.

Manažeři, lídři, ředitelé: Rozvojové nastavení mysli

Webinář bude pojat nejen jako výklad, ale především jako série tipů, sdílení zkušeností a odpovídání na vaše dotazy. Aby mohla lektorka kurz co nejlépe „vyladit“ přesně pro vás, prosíme o zodpovězení krátkého dotazníku.

  • Termín konání: 18. dubna 2024, 09:00–13:00
  • Místo konání: online, možnost opožděného startu do 19. dubna 2024, 23:59
  • Přednášející: RNDr. Eva Weberová, ACC (ICF)
  • Vložné: pro členy ČKAIT zdarma, pro členy ČKA 500 Kč, pro ostatní 800 Kč
  • Organizátor: oblast Plzeň, plzen@ckait.cz

Program:

  • Význam mindsetu pro osobní spokojenost a výkonnost
  • Identifikace a transformace omezujících přesvědčení
  • Praktické cvičení
  • Diskuze, dotazy

Vaše názory

Pro registrované uživatele je povolena diskuze.
Můžete se přihlásit, nebo se můžete zaregistrovat podle návodu pro registraci.