Cashbot pomůže řešit problémy s dlouhou splatností faktur

Služba pro podnikatele, kteří vystavili fakturu a nechtějí čekat na její proplacení. Cashbot již profinancoval více než 5000 faktur v hodnotě půl miliardy korun. Službu doporučuje pojišťovací společnost GrECo. Rámcové podmínky jsou upraveny smlouvou mezi ČKAIT a poskytovatelem služby.

Pracujete na velkém projektu několik měsíců, vše dokončíte v požadované kvalitě a včas a hotovou zakázku předáte klientovi. Poté vystavíte fakturu a na její zaplacení čekáte až 90 dní po odvedení práce. Během této doby ale potřebujete pracovat na aktuálních zakázkách, připravovat další a stále musíte platit nejrůznější režijní náklady. Peníze za fakturu ale na účtu stále nejsou. Pokud se s touto situací setkáváte ve svém podnikatelském životě, určitě přemýšlíte, jak tento problém vyřešit.

I pro financování menších faktur

Odpovědí na vaše problémy může být Cashbot. Jde o produkt, který je určen podnikatelům, malým a středním firmám. Slouží jim k profinancování vystavených faktur. Delší splatnost faktur může podnikatelům působit řadu problémů a omezovat je v jejich podnikání, ať už se jedná o zaplacení mezd zaměstnancům, splátky leasingu automobilu nebo splatnost pohledávek dodavatelům zboží, které potřebují ke své činnosti. Cashbot pomáhá především podnikatelům v sektorech s dlouhými splatnostmi faktur, jako je např. stavebnictví, zdravotnictví nebo autodoprava, ale také firmám podnikajícím v oblastech, kde má na jejich činnost velký vliv sezónnost (např. velkoobchod, e-shopy a zemědělství). Cashbot je vhodný také pro rychle rostoucí společnosti, jejichž dynamický rozvoj banky nestíhají financovat.

Výjimečnost Cashbotu je v tom, že dokáže proměnit faktury na peníze hned, a to i takovým podnikatelským subjektům, které jsou pro klasický faktoring malé a banky pro ně aktuálně nemají vhodné řešení. Klient má peníze na svém účtu ještě tentýž den, případně den následující. Cashbot dokáže financovat faktury již od 3000 Kč. Průměrná výše faktury je nyní cca 100 000 Kč.

Ověření spolehlivosti odběratele

Proplácení faktur není jediné, v čem Cashbot svým zákazníkům pomáhá. V rámci schvalovacího procesu financování si klient také může ověřit spolehlivost svého odběratele. Co to v praxi znamená? Pokud není financovaná faktura schválená, je to pro klienta varovný signál, že má být ve spolupráci s daným odběratelem velmi obezřetný. Může tak předejít nechtěným problémům ve svém podnikání.

Posouzení žádosti do 24 hodin

Vše je velmi jednoduché a intuitivní. Pokud preferujete online registraci, stačí na www.cashbot.cz vyplnit informace o společnosti, zadat své kontaktní údaje, podepsat smlouvu a nahrát požadované dokumenty, tj. občanský průkaz, pas nebo řidičský průkaz a bankovní výpisy za šest posledních měsíců v elektronické podobě. Vše trvá maximálně 30 minut. Vyplněná registrace je posouzena do 24 hodin. Zároveň s tím je stanoven rámcový limit k čerpání, který můžete využít kdykoliv, podle vaší potřeby. Pokud preferujete osobní přístup, máte možnost se registrovat na oblastních kancelářích ČKAIT nebo si sjednat schůzku s poradcem kdekoliv v České republice přes webové stránky Cashbotu nebo na telefonním čísle 800 939 495. V současnosti disponuje Cashbot zhruba sto padesáti aktivními poradci, kteří vás mohou navštívit na jakémkoliv místě v Česku.

Kolik Cashbot stojí?

Máte možnost nechat si proplatit až 80 % z fakturované částky. Výše poplatku za poskytnutí služby Cashbot se stanovuje v závislosti na hodnotě faktury a délce její splatnosti, v potaz se rovněž bere rizikovost dané transakce. Toto posouzení probíhá online, informace o prověřené protistraně tedy máte zpravidla do několika hodin. Přesnou výši poplatku znáte ještě před profinancováním faktury. Platíte pouze poplatek za konkrétní financování, nečekají vás žádné další skryté poplatky jako např. za zřízení a vedení účtu, rezervaci zdrojů apod. Pokud tedy Cashbot nevyužíváte, nic vás nestojí. Profinancování první faktury je navíc zdarma – můžete si tak vyzkoušet, jak jednoduše celý proces probíhá. Svoji fakturu si také můžete pojistit pro případ, že nedostanete od odběratele zaplaceno. Pojistné je jednorázové a poplatek obvykle činí ca 1 % z fakturované částky.

Jak může vaše financování vypadat? Např. když odběrateli vystavíte fakturu za 50 000 Kč se splatností 30 dní a zvolíte si financování 80 % z hodnoty faktury, pošleme na váš účet nejpozději do druhého dne částku 40 000 Kč. Poplatek u takového financování je zpravidla 1000 Kč. Na to, abyste nám poslali financovanou částku včetně poplatku zpět, máte od splatnosti faktury ještě 30 dní navíc.

Výhody Cashbotu

  • Vše můžete vyřídit online.
  • Získáte finance rychle a jednoduše do druhého dne na svůj účet.
  • Konečnou cenu financování znáte předem, za nic jiného neplatíte.
  • Faktury si můžete pojistit (obvykle 1 % z hodnoty faktury).
  • Prověříte si spolehlivost svého odběratele.
  • Zafinancujete další projekty a získáte nové zakázky – vaše firma může růst rychleji.
  • Službu můžete využít i na Slovensku.

www.cashbot.cz

 

Vaše názory

Pro registrované uživatele je povolena diskuze.
Můžete se přihlásit, nebo se můžete zaregistrovat podle návodu pro registraci.